We staan op het punt om de tweede helft van het jaar in te gaan en het is tijd om de balans op te maken. Dit is een cruciaal moment om te evalueren, te plannen en te zorgen dat we op koers blijven voor onze doelen. Ik neem je mee in een kijkje achter de schermen hoe ik de regie hou op mijn eigen groei, en hoe ik deze aanpak ook gebruik in mijn werk met klanten.

Terugblik op de eerste helft van 2024

In januari had ik grootse plannen. Ik had een creatieve strategie bedacht, genaamd de verdubbelaar, om mijn impact en resultaten te verdubbelen. Een aantal onderdelen van deze strategie heb ik doorgevoerd, maar andere dingen zijn blijven liggen. Terwijl ik vooruitgang boekte, realiseerde ik me ook dat niet alles liep zoals gepland. Dit is het moment om te evalueren wat er werkt en wat er moet worden aangepast.

cheryll jager
  • https://www.linkedin.com/in/cherylljager/

Stap 1: Strategie bepalen

De eerste stap is altijd het bepalen van een duidelijke strategie. Dit betekent dat je een visie hebt voor waar je naartoe wilt en hoe je daar denkt te komen. Begin dit jaar had ik een aantal concrete doelen en een plan om deze te bereiken. Maar doelen kunnen veranderen, net zoals de omstandigheden om ons heen. Het is belangrijk om flexibel te blijven en je strategie aan te passen waar nodig.

Stap 2: Planning Maken

Met een duidelijke strategie in gedachten, is de volgende stap het maken van een gedetailleerde planning. Dit betekent het opdelen van je grote doelen in kleinere, beheersbare taken. In mijn geval heb ik gekeken naar de taken die ik al heb voltooid en welke nog openstaan. Voor de komende maanden herzie ik mijn focus en prioriteiten. Houd bij het maken van een planning rekening met de hoeveel tijd die je REALISTISCH hebt.

Ik schrijf dit in koeienletters omdat ik ondernemers op de socials zie roepen dat ze 15 uur per week werken terwijl dit realistisch minimaal 40 uur is.

Of zoals in mijn geval, ik werk wel vijf dagen per week, maar ben effectief maar 20-25 uur beschikbaar. We kennen allemaal de SMART doelstellingen wel. Een planning maken waarbij je geen idee hebt van je tijdsbesteding maakt het totaal onrealistisch en onmeetbaar.

Stap 3: Uitvoeren

Nu komt het doen. Dit is waar je je planning omzet in actie. Voor mij betekent dit dat ik efficiënter werk, taken delegeer waar mogelijk en gebruik maak van tools om mijn werkproces te stroomlijnen. Maar het betekent ook dat ik aandacht besteed aan de balans tussen werk en privé. Met twee jonge kinderen wil ik niet alleen fysiek, maar ook mentaal aanwezig zijn als ik thuis ben.

Stap 4: Evalueren

Na de uitvoering is het tijd om te evalueren. Wat ging goed? Wat kan beter? Dit is een cruciale stap die vaak over het hoofd wordt gezien, maar essentieel is voor groei. Door regelmatig te evalueren, kun je bijsturen en ervoor zorgen dat je op de juiste koers blijft. Voor mij betekent dit dat ik regelmatig check-ins doe om mijn voortgang te meten en te reflecteren op mijn aanpak.

Stap 5: Aanpassen

Op basis van je evaluatie pas je je strategie en planning aan. Dit is een continu proces. Je kunt je wel vasthouden aan je doelen en met tunnelvisie daarop afgaan, maar het risico is dat je strategie niet vanuit de juiste energie wordt gevoerd, wat een negatieve impact kan hebben op je resultaten. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen zijn key hier.

Repeat

En dan begint de cyclus opnieuw: Strategie bepalen, planning maken, uitvoeren, evalueren en aanpassen. Dit is de manier waarop ik continu werk en ook hoe ik mijn klanten begeleid. Een dynamisch proces dat ervoor zorgt dat, ook in de gevallen dat je iets van je koers afwijkt, je altijd blijft groeien en ontwikkelen.

Nu jij

Neem de tijd om terug te blikken op de eerste helft van het jaar en stel jezelf de volgende vragen:

 

• Wat waren je doelen in januari?

• Wat heb je bereikt?

• Waar wil ik nu naar toe werken?

• Wat moet worden aangepast?

 

cheryll jager
  • https://www.linkedin.com/in/cherylljager/

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je de regie houdt over je groei. En vergeet niet, het is belangrijk om flexibel te blijven en je strategie en planning aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

Liefs,
Cheryll
Jouw Groeiregisseur

……………………………………………………….

Join my Exclusive Monthly Meetup!

Iedere laatste maandag van de maand om 13.00 uur organiseer ik een online meetup waar je al je vragen 1:1 aan mij kunt stellen. Dit is jouw kans om persoonlijke tips en strategieën te krijgen om je business naar een hoger niveau te tillen. Stuur een mail met ‘ik ben bij de meetup‘ naar cheryll@buroflowmotion.nl om je plek te reserveren.

Niet langer wachten?
Plan dan nu direct een call met me in via deze link.

Stel hier je vraag.